EV punjači

Kvalitetni punjači za električna vozila

Sky car EV punjači

EV punjači - prodaja, servis i ugradnja

Punjači za električna vozila predstavljaju sigurno i jednostavno rešenje za punjenje baterija električnih vozila u stanu ili kući. U našem asortimanu imamo AC punjače napredne tehnologije snage do 22 kW, dodatnu opremu i usluge ugradnje u sklopu našeg Brenda.
Punjačem možete da upravljate daljinski, preko aplikacije koja vam omogućava da “zakažete” punjenje onda kada vama dgovara ili kada je struja najjeftinija, kao i da podesite podsetnik tako da nikada ne zaboravite da priključite vozilo

Punjači se razlikuju po snazi i brzini punjenja. Brzina punjenja može biti spora (punjenje preko klasične šuko utičnice u trajanju od 8 do 15 sati), brza (AC punjač i to od 2,5 do 5 sati punjenja) i super brza (DC punjač 30 – koji ostvari 80% napunjenosti baterije za oko 30 minuta).

Baterija svakog električnog vozila radi na DC (jednosmernoj) struji, dok punjači mogu biti AC ili DC. Razlika između AC i DC punjača je u tome što AC punjač ne može puniti električno vozilo punom snagom kao što to može DC punjač. Kod korišćenja AC punjača (naizmenična struja) potrebno je prethodno naizmeničnu struju ispraviti u jednosmernu preko ispravljača, pa tek onda dobiti jednosmernu struju koja može puniti bateriju. Takav ispravljač se nalazi u automobilu na samome ulazu iza glavne utičnice. Proces ispravljanja struje praćen je smanjenjem snage koju ispravljač propušta (u ovom slučaju AC punjač koji na svom izlazu ima 22 kW, daje kroz ispravljač u većini automobila snagu od 2,7 kW do 10 kW). Upravo iz tog raloga kod korišćenja ovakvih punjača potreno je i odgovarajuće vreme punjenja. Ako uzimamo u obzir standardni kapacitet Li-ion baterije od 24 kWh pa tu snagu podelimo sa 7,6 kW nakon ispravljanja, dolazimo do otprilike 3 sata punjenja u najboljem slučaju, dok u slučaju izlazne snage od 2,7 kW za potpuno punjenje baterije potrebno je otprilike 8 sati.

Sky car EV punjači

EV punjač - Type 2 EV

Charger 11KW/22KW
16A 3Phase 380V/32A 3Phase 380V
Screen RFID APP
5M Cable
*Wifi Connection
*Charging protocol OCPP1.6J
*4G

Sky car EV punjači

EV punjač - Type 7kW

Charger 7KW
32A/230VAC±10%
Screen RFID APP
5M Cable
*Wifi Connection
IP&IK IP54/IK8

Certification and Standards
EN/IEC 61851-1
EN/IEC 61851-21-2